Creeping Death

Nu har det gått några dagar sedan den senaste bloggen och en del har hänt.

Brände ner till Göteborg för lite jobb och allmänt navelskåderi i form av Casino och bira. Hann inte mycket mer än komma dit innan "frugan" ringde. "Linea är sjuk, vi har varit på akuten inatt."


Nea, lilltjejen som är 15 månader, har på sistone drabbats av en elak form av förkylningsastma. Låter kanske inte så allvarligt, men man är inte stöddig när den lilla 11-kilos-människan ligger och kämpar för varje andetag, timme ut och timme in. Så för andra gången i sitt liv fick Nea besöka akuten i Örebro och den här gången ställdes det en riktig diagnos på henne, det skrevs ut mediciner och gavs info. Förra gången fick hon lite syrgas och sen skickades vi hem. Nu var det bättre.


Hur som helst så avbröt jag abrupt min resa och åkte hem igen. Nu mår Linea bättre och det är jävligt skönt. En sak som dock står helt klart är att för en liten flicka med känsliga luftvägar är inte en cigarettstinkande pappa en förbättrande omständighet. Således slutade undertecknad att röka med omedelbar verkan kl 10.00 den 26:e november.  Game over - slut på snusket.


Jag har spelat en del poker oxå. Efter mitt gnäll om avsaknad av rakeback så fick jag ju ett erbjudande av en viss sill i dill. Nu har jag i alla fall 40% på en trevlig sajt. Dessutom har jag nu möjligheten att erbjuda samma grej till andra, så är du intresserad av en schysst deal på ett bra nätverk, hojta till på mig på theadmin@tiltzone.com så ordnar vi det. Och nej, jag är inget affe-svin, jag bara säger att jag har en bra deal till den som vill ha. Sådetså! :)


Poker ja...


Efter två SM-placeringar på Unibet och några timmars cashgame-slaskande så har jag plussat sådär 23 laxar den här månaden. Inte som i fornstora dagar, men det känns ändå riktigt kul att vara tillbaka på banan lite grann. Main Event i SM slutade på plats 43 eller något liknande, och Mörkpoker-eventet gav mig en 17:e plats. Helt ok. Hade kunnat gå längre men kortsnittet var så outsägligt värdelöst långt in i båda turrarna att jag faktiskt inte hade något spelutrymme. I main minns jag att jag hade J7 som bästa hand på nästan 2 timmar. Sick. När jag väl fick AK under the gun och ställde som short stack så hade Masken81 hittat AA. Ute.


För någon kväll sedan spelade jag dessutom det ECOOP-event som var en $250k-garanti. Dominerade mitt bord större delen av turren och låg 3-15 plats hela tiden. En bra bit in i turren och med två flaskor vin innanför västen så blixtsynade jag en all-in med JT suited, bara för att precis därefter inse att den som ställt hade mer marker än mig. Ute. Nåja.. J


Well..

Det som är det mest utmärkande med den här bloggen är naturligtvis det faktum att jag slutat röka. Idag har jag knaprat igenom Nicorette för sådär 70 spänn och sugit på ett äckligt plastmunstycke fullproppat med nikotinhylsor. Ändå är jag långt ifrån människa idag. Nu inser jag på allvar vilken nikotintorsk jag är. Ett stort jävla svaghetstecken är det, och ni som känner mig vet att min fascistiska syn på människor inte tillåter svagheter. Alltså måste jag sluta. Eller alltså, det är inte ens en kamp. Lineas luftrör gör att jag måste sluta röka, alltså gör jag det. End of story.


Dock känner jag att jag när som helst kan få för mig att gå ner i källaren och hämta kofoten och slå sönder hela vardagsrummet om bara någon tomte ens funderar på att skriva något hånfullt i i pokerchatten. Skulle någon prata för högt ute på gatan så finns risken att jag öppnar fönstret och kastar dartpilar på dom. Så enkelt är det, jag är livsfarlig nu och Mike Tyson skulle få springa för livet. Creeping death.


Die by my hand
I creep across the land
Killing first born man
Die by my hand
I creep across the land
Killing first born man
I rule the midnight air - the destroyer
Born I shall soon be there, deadly mass

I'm creeping death


Lägger in en skön film för er som liksom jag brukar störa er på de där personerna som alltid ska sitta vid pokerbordet och berätta hur bra teoretiker de är. Som alltid ska berätta om sina fancy moves och fina trix. Här är ett bevis på att fina trix inte alltid tar en hela vägen.
// eder theadmin


Helgen..

Hola!

Fan, det har inte blivit mycket bloggande den här helgen. Den utlovade krogrundan som min sämre hälft skulle på frös inne, tydligen hade kompisen blivit sjuk. Jojo, det brukar låta så. Hur som helst så renderade det en familjekväll på lördagen, snarare än allmänt navelskåderi med poker och bloggande. Men du kan vara lugn Vickie, det kommer. Promise.

Efter mitt gnällande om att jag inte hade någon rakeback så förbarmade "sillidillen" sig över mig, och erbjöd mig 40% på en obskyr sida. Därför har jag nu satt in 300$ på propagandapoker.com och tänkte provslaska lite. Jag började lugnt och fint, provspelade lite NL50 på 3 bord samtidigt, och ökade på rullen med 120$ på en timme. Ska testa lite ett tag och se hur sidan känns, so far helt ok. Dock går det inte att ställa borden, ka-ta-strof. Nåja..

Tack i alla fall Sillen, det blir nog bra det där!

Tänker köpa mig en eller ett par skärmar också. Jag sitter jämt och spelar på laptopen, men det ska bli slut med det. Ska fanimej antingen fixa en dockningsstation, eller helt enkelt en stationär dator. Bättre att ha regelrätta sessioner vid pokerbordet, än att som nu liksom spela halvengagerat mest hela tiden framför TV:n. Och ska jag då lyckas få någon form av värde i att spela förhållandevis låga nivåer, så bör jag nog spela 6-8 cashbord åt gången. Således - icke laptopspelande. Well well...


Känner mig riktigt laddad för den kommande turneringen här hemma i Kumlabunkern. Har snackat med den jag lever med och hon vill både hjälpa till med käk och vara med och spela. Det blir kanon.

Nähä.. Om man skulle ta och slagga lite en stund nu då. Hur man än vänder och vrider på det så ska det ju jobbas imorgon så en och annan timme sömn kan ju vara att föredra.

Nattinatti på er alla människobarn.. / eder theadmin


Frukost, rakeback och porr. Typ...

Sitter här i soffan och käkar frulle. En kopp kaffe och barnkanalen, det blir inte bättre. Lilltjejen sitter och äter gurka, hennes absoluta favoritföda, som en liten efterrätt efter smörgåsen.

Klurar lite på hur jag ska gå vidare med mitt pokerspelande på nätet. Jag har spelat en jävla massa olika nivåer och spelformer under åren och egentligen aldrig haft någon plan. Har aldrig sett mig själv som en grinder, lirar när andan faller på och på den nivå som just då känns givande. Det jag däremot vet är att det för alltid är slut med $20/40NL och uppåt, känner att jag inte kan ta de ekonomiska riskerna nu längre. Har ju barn att tänka på liksom.

Nej, jag kommer nog hålla mig runt $2/4, där jag är helt bekväm. Dessutom är det fanimej på tiden att jag skaffar mig en ordentlig rakeback-deal, det är egentligen katastrof att jag spelat så länge utan en sådan. Jag hade visserligen en rätt hygglig deal på Stan James på den tiden jag spelade som högst och mest, men det var då det.

Det är ju bara det att jag är så ruskigt slö och inte ens orkar surfa runt på en massa asjobbiga RB-sidor för att hitta en vettig deal. Så jag kastar ut frågan här istället. Har någon av er en rakeback-tjofräs ni kan förmedla? Nätverk spelar egentligen inte så stor roll, visserligen spelar jag mest på prima nu, men där är det väl om jag fattat saken rätt ganska omöjligt att få en rakeback i rena cash. Eller? Full Tilt känns rätt intressant oxå. Eller vafan, jag vet inte. Någonstans där det finns ett bra utbud av spelare och turneringar, och där rakebacken är som högst. Ah just ja, ställbara bord oxå. Det är ett måste.

Om ni har någon sådan deal ni vill trycka på mig, maila till theadmin@tiltzone.com så tar vi snacket där..


Sitter och klurar på en ny blogg, ska se om jag hinner få upp den idag. You never know. Damen ska ut ikväll så detta blir en Lördag i hemmapappandets tecken. Då kan det mycket väl bli en del bloggande och en del poker. Hade man varit 20 bast så hade man nog snarare vigt kvällen till en 5-timmars session i konsten att surfa internetporr. Men nu är man ju inte det, luttrad snusktittare som man är så går man igång bättre på en floppad stege och en riktigt bra rakeback..

Ha en lysande helg, det ska jag ha! // theadmin


Pokerteori - the correct way to play the game...

Jag känner att jag måste gå in och räta ut en del frågetecken. Många pokerspelare i Sverige, för att inte säga världen, har missförstått mycket stora delar av de mest strategiska beslut du måste ta vid ett pokerbord. Ken Lenaard, Erik Sagström och Mauro Scocco med flera, har hört av sig till mig och frågat om jag inte på ett mer riktigt sätt kan beskriva några av de mest kritiska taktiska detaljerna inom No Limit Hold´em-cirkusen. Självklart mina vänner, här kommer en mer avancerad skola än vad ni är vana vid! Den riktar sig mest till low/mid/high-limit-grinders som har för ambition att kanske "skotta" lite på High Stakes Poker inom en relativt snar framtid. Håll tillgodo!

Positionsspel:

Många menar felaktigt att det är den sena positionen att agera som är den mest fördelaktiga. Vem som helst med lite pokervana eller en smula logiskt tänkande kan snabbt slå hål på den teorin. För det första: Vem har inte hört Phil Gordon i Celebrity Poker Showdown bedyra hur viktigt det är att ta kommandot i handen? Just det. Och hur lätt är det att inneha kommando när du är sist att agera och bara kan ta besluten på redan tagna beslut? Dina motspelare har ju defakto redan agerat, du är så att säga "LITH". (Pokerlingo: Last In The Hand)

Den bästa positionen på ett pokerbord är alltså den första att agera, eftersom du på så sätt kan styra skutan i vilken riktning du vill. Får du omslag har du möjligheten att lägga dig och har på så sätt en full read på din motspelare (när du alltså hör Den Lille Stridvagnen sitta på Cosmopol och säga "du är en sån jävla FTA" så menar han att personen ifråga är "First To Act"). Du har dessutom alltid möjligheten att själv göra ett omslag från tidig position i en höjd pott  och eftersom det åter ger dig kommandot så kan du i princip inte förlora här. I det stora hela kan man helt enkelt säga att det är omöjligt att ta kommandot i potten ifrån spelare som sitter FTA (First To Act) eller UTG (Use The Goat), dvs de två termerna för den första positionen efter BB (Big Blind).

I tidig position har du alltså alla förutsättningar att spela svaga kort, eftersom du har möjligheten till omslag som siste spelare. Då har du skaffat dig både positionsfördelen av att vara först, samt positionsfördelen att vara sist, eftersom du kan höja, invänta reaktioner, och höja igen på eventuella höjningar fram till dig. Det här spelet brukar i Vegas benämnas FALP-play (First And Last Position Play), ej att förväxla med "Faul Play" som är något annat.

Att i motsats till ovanstående sitta sist, alltså på "knappen", är mycket svårspelat. I den här positionen bör du endast spela Premiumhänder (alla par över 8, AA-A9 samt "suited connectors"). Varför? Jo, eftersom det är en position där du är sist och alltså i de flesta lägen har som enda möjlighet att syna. "Men är det något fel att syna? Och kan man inte slå om på en bettad bräda?" Nej min vän, inte när personen innan (som alltså har position på dig) har ställt in allt. Då är du tvingad att syna eller folda, och syna vill du inte göra med mindre än ovan nämnda premiumhand.

Outs:

Outs är ett mycket intressant matematiskt fenomen som man måste behärska i poker. Det finns 13 kort i leken av varje färg. Om du alltså har två spader på handen så betyder det att det potentiellt finns 11 spader kvar i leken. Du kan naturligtvis göra matematiska avräkningar baserat på vad de andra vid bordet har, men det är en mer sofistikerad beräkning som i princip bara tillämpas på min nivå och över. Det räknar vi på vid annat tillfälle.

För att åtregå till exemplet ovan; Du har 2 spader på handen. Brädan landar med två spader och ett ruter. Hur många outs har du nu för att vinna handen? Du måste först bestämma dig för vilken hand som krävs för att vinna potten. Färg eller två par är ett ganska säkert kort för dig. Detta ger dig 11 outs för färgen, samt 3 outs på par. "Men vänta nu, du sa ju två par?". Jovisst, men du måste ju faktiskt få ett par innan du kan ha outs på nästa! Så addera nu istället 4 outs från nåstkommande bettingrunda till den nuvarande handen, som då ska ge dig två par. Du måste ju få korrekt antal slutliga odds att beräkna på vid en eventuell showdown.

Alltså har du 18 outs inför nästa kort, men redan här måste du börja tänka på vad som händer om du missar ditt drag, hur många outs har du då? Jo självklart har du fortfarande 11 outs för färg, men du kan inte längre få två par. Om du däremot träffar ett par men inte färgen på turn så har du ytterligare 14 outs inför river. Alltså kan vi efter floppen säga att du har 11+3+4 på turn +11 outs på river, alltså 18 outs efter flopp. Om du då missar turn helt och sätts i det läge att du har 11 outs igen så adderas det till den ursprungliga situationen på, dvs 11+3+11+11, vilket ger 36 outs. Det är din totala range av kort som kan komma på turn och river för att du ska vinna handen.

Alltså, du har 36 outs efter flopp. Som du vet så finns det 52 kort i en kortlek, minus dina 2 samt de 3 som är kända på bordet. Summan är 47 återstående okända kort och 36 av dessa hjälper din hand till vinst. Du förstår säkert att du i princip inte kan förlora den här handen då du är över 75% att sätta din hand och raka hem potten. Skulle du dessutom missa turn så finns det ju då ännu färre kort i leken, 46 st, men med dina konstanta 36 outs har procentsatsen förbättrats något i din favör.

Samma enkla matematiska principer tillämpas naturligtvis genom alla typer av situationer, oavsett om du har pardrag eller öppet hålstegdrag (en sk "Double Belly Buster").

Nästa gång tänkte jag gå igenom Potodds och EV, hoppas att ni har nytta av mina kunskaper fram tills dess! Nu är det bara att gå upp i nivå, leta upp mig på Prima (flaska77), och testa era nya kunskaper!

Eder // theadmin

" Att tänka som theadmin vid cash game-spel har stärkt min ekonomi enormt " - HeFo

IPRED och FRA - "jag har inget att dölja"?

IPRED och FRA-lagen. George Orwells futuristiska kontrollsamhälle i romanen 1984 har aldrig varit så aktuell som nu. Jag kan inte för mig liv förstå hur Sveriges befolkning, med en massa icke verklighetsförankrade politiker i spetsen, kan ha så stora jävla skygglappar på sig.


För er som inte är insatta och förstår dessa lagförslag och redan framröstade lagar, men ändå av någon anledning står på barrikaden och skriker om kulturstöld och terroristhot, så kan jag gärna enkelt sammanfatta det för er.


FRA-lagen
gör det möjligt för Försvarets Radioanstallt att avlyssna internettrafik som man misstänker är kopplad till "hot mot rikets säkerhet". Någon ska alltså öppna din elektroniska korrespondens och titta efter huruvida du är en ofarlig eller farlig person. Du som privatperson som sköter dig och som sällan eller aldrig självmordsbombar Ambassader, borde rimligen inte behöva oroa dig. Men faktum kvarstår, för att FRA ska veta att så är fallet så måste dom kolla dig. Är du bekväm med det? Och vad är nästa steg?


IPRED
är ett lagförslag, som dessutom förväntas gå igenom, som ska göra det möjligt för upphovsrättsinnehavare att begära ut personuppgifter ifrån internetleverantörer. Således, när ett musik eller filmbolag, eller enskild artist med för den delen, misstänker att någon delar ut dennes musik på internet, så ska denna kunna begära att få veta vem som står bakom internetanonymiteten. Låter det bra? "Javisst" säger du kanske. "Nedladdning är stöld!". Ja, det är det nog faktiskt. Man kan naturligtvis stöta och blöta frågan om upphovsrättskyddet i sig i åratal, men det är faktiskt inte det som är grejen.


Det du ska ta i beaktande är istället den inverkan, och framtida inverkan, den här möjligheten ger för olika typer av verksamheter när det kommer till att styra och kränka den personliga integriteten. Det är nämligen så att om någon ska kunna "avlyssna" vilka filer du som privatperson laddar upp eller ner på internet, även vid blotta misstanken, så kommer allt annat med på köpet. För att kunna utröna om du är eller inte är en olaglig individ så måste allt material tittas igenom. Känn på den. Och det är inte ens staten, polisen eller Försvarets Radioanstallt som kommer sitta och rota i din virtuella smutstvätt. Det är musik och filmbolag, programtillverkare, speltillverkare, kulturnissar och annat löst folk som exempelvis Mauro Scocco. Vinstdrivande, multinationella bolag med miljardbudgetar i ryggen, som inte har några som helst problem att krossa dig.


Men ponera att du ändå tycker att detta är ok. Du har ju som det så vackert heter "ingenting att dölja", inte firmafestbilderna, inte porrsurfandet, inte bondagekittet du beställer på nätet, inte dejtsajterna du smygbesöker, inte bloggarna du skriver eller mailen du skickar till frugan. Du är helt clean. Good for you. Låt mig bara påpeka några ytterligare faktum.


När man i Sverige instiftade mervärdesbeskattning så var det för att få landet på fötter. Momsen skulle sedermera tas bort. Man behövde fartkameror på vissa vägsträckor som var mer olycksdrabbade än andra. Vilka är dessa "vissa" vägsträckor idag? Man satte motvilligt in kameror i butiker för att stävja butiksrånen, som en extrem åtgärd och ett enligt makthavarna tveksamt med nödvändigt beslut. Var sitter det kameror idag? Den här listan kan göras oändlig.


Jag säger inte att jag av princip är emot alla dessa åtgärder för att skydda medborgare ifrån sig själv, det är inte det som är epicentrum i frågeställningen. Men innan du helt ogenomtänkt sållar dig till fåraskaran och bräker om att du "inte har något att dölja", fundera på hur utvecklingen sett ut fram till idag och hur du kan se världen när dina barnbarn är i din ålder.


Och tro inte för allt i världen att det här nu är vad som utlovas, ett enda enskilt och nödvändigt steg för att skydda medborgaren. Observera att FRA-lagen som röstades igenom nyligen var ett högst enskild åtgärd, precis som du ska observera att det nu kommer att röstas igenom ytterligare en sådan åtgärd.


Jag ser fram emot fler enskilda åtgärder som den bräkande massan kan ställa sig bakom. Har du inte läst 1984 - gör det.


Vi ses i cyberrymden mina vänner. Bokstavligt talat. // eder theadmin

Artikel om IPRED, klicka HÄR
Artikel om FRA, klicka HÄR


Ni är alla stalkers..

Här ska kommentarfiskas!

Nu har bloggfan varit uppe i dagarna två och sidvisningarna är klart över förväntan. Det som däremot förbryllar mig är att ingen skriver kommentarer. Kanske finns det inte så mycket att kommentera, men kom igen. Det är kommentarerna som föder nya bloggar, era smygande svin! =)

Jag kommer aldrig att censurera en enda kommentar, om det inte är hot och skit det handlar om. Hur som helst är det ju lite kul för en bonnjävel som undertecknad att veta vilka ni är som läser, så droppa ett "hej" eller nåt.

Syftet med bloggen är ju som bekant att vinna pris, så få nu arslet ur vagnen och skriv en rad när ni ändå är här. Glada, onda, snälla, elaka, spydiga och meningslösa kommentarer. Allt är välkommet.

Puss på er! // eder theadmin

Valterego Invitational II

Bilen skulle gå ifrån Kumla vid 13.00 på lördagen, så var det tänkt. I vanlig ordning var undertecknad sen efter ett långt stopp på systemet och ett ännu längre stopp vid bankomaten, men väl vid halv 3-snåret hämtade jag upp Jonas "Perfect" Petterson och styrde bilen mot Casa de Rosenberg och Västerås.

Framme i dörren blev vi varmt välkomnande av Erik, allas vår Valterego, och Johan "Indiscreet" Kretz. Indi var uppenbarligen i full färd med att dokumentera pokersveriges dekadenta leverne, för videokameran petades i nyllet redan ett kliv in i hallen.


Hefo och Bengan slöt upp i samma veva, en jäkla massa nygamla ansikten gjorde entré och halvbekanta handslag ägde rum. Vi fick alla förmånen att bli presenterade för Lisa, Eriks ohyggligt mycket bättre hälft, och det stod snabbt klart att Lisa var den som skulle inneha en central roll under kvällen. Med chili, kaffe, allmänt servande och inte minst genom att upplåta sitt hem till en massa inte alltid så välpolerade bohemer, hjälpte hon till för att göra kvällen till vad den blev.

Tack Lisa!


Nåja. Strax efter utsatt tid lottades det fram bordsplaceringar och snart var första handen spelad. Själva turneringen bygger på 3 enbordsturneringar där topplaceringarna ger poäng. Flest poäng efter alla spelade delturrar ger finalbord. Ett grymt bra upplägg som dels gör turneringen mer lättadministrerad än en 30-personers freezeout, och dessutom garanterar relativt mycket spel även om man åker ut tidigt.


För min egen del blev det precis så. Snart hittade jag 10,10 och höjde upp. En syn. Med 9-hög flopp betar jag ut pott. Steksynen är ett faktum och fjärdegatan bjuder på en dam. Jag checkar och efter en stunds funderande så kommer ett lågt sneakerbet. Vad har han? Klart att han har mig slagen, det fattar jag, men kan han lägga? Eller kan han helt enkelt sitta på ett bra Ess?
Aja, skit samma, det väntar sidospel och "losers lounge" med TV-spel och "all-in" är ett faktum ifrån min sida. Stek. Stek. Syn. Par i kungar. River är blank och ger mig respass ut ur turneringens första deltävling. Oväntat.
 

Något som däremot inte alls är oväntat är att Hefo och Perfect, numera kallad "den lille stridsvagnen", också är utslagna och vi samlas utanför och byter pokergnäll och röker några snabba cigaretter. Självklart är Ola Brandborn också utslagen efter en tom showdown-syn med AJ och har fått se sig slagen mot AQ. Därefter losers lounge och Buzz med Ola, Hefo och Stridsvagnen.


Nästa turre är snarlik den första, jag är allmänt rutten och åker snabbt. Inte mig emot dock, Stridsvagnen och jag har ett 30-tal pilsner med oss som inte kommer att dricka sig själva. Det fina med att dricka pilsner och spela poker är ju som bekant att man blir mer och mer skarpsynt, oddsberäknande och tålmodig ju mer man dricker. Eller hur var det nu?
Något man kanske snarare blir är riskbenägen, och tur är det för vore det inte för alla sidospel så skulle jag ha åkt ifrån Valterego Invitational som en förlorande pokerspelare. Nu blev det inte så. 100-kronors sidogrytor med "Long Lasting bets" som var 4 gånger så höga som inköpet gjorde att jag trots allt kan titta tillbaka på helgen och inse att jag faktiskt vann några kronor. Well well..


Vid tredje turneringen så hamnade jag och Den Lilla Stridsvagnen vid samma bord. Underbart. Vi var båda lagom förfriskade vid den här tidpunkten, och även om det snackades en del fyllesnack vid bordet så tror jag inte att någon tog illa upp, snarare tvärt om. Undertecknad sjöng "Rule Britannia" vid varje bettingrunda, Stridsvagnen synade en showdown för hela sin stack med pocketfyror och en bräda där alla kort var högre. Hånen stod som spön i backen och trots att en del saker som sades var kanske allt annat än vänliga så var stämningen mer än hjärtlig. Fria hån är ju som bekant nöten.


Hur som helst så åkte jag ur även den tredje och sista delturneringen, antagligen på något högst oturligt sätt som inte var mitt fel. Jag minns faktiskt inte. Sidospelen haglade och några turrar startades upp, med blandad framgång för undertecknad. Framåt småtimmarna, eller snarare morgonkvisten, satt bara jag och Perfect - Stridsvagnen, kvar i huset. Heads up om en femhundring? Shuffle up and deal Sir...


"Hur många händer går det innan någon vunnit tror du? 3 eller?" - "Nej jag tror det går uppåt 10 faktiskt". Tre händer senare drar jag ut honom med 73 och hans monstersyn med Q9 får inte stå. God natt.


Dagen efter är en odysee i väntande på att bakfyllan ska lägga sig och att man ska bli bilfärdig. Återigen ett stort tack till Lisa och Erik för gästfriheten och frukosten. Får jag tillfälle så återgäldar jag gärna tjänsten. Innan det är dags att åka hem så får vi förmånen att garva lite åt och med Ola som sin vana trogen har missat tåget, det är inte alla som kan stå på fel perrong och se tåget åka förbi. Eller missa flyger till Warszawa med en dag heller, för den delen. Men det är ju inte min story att berätta. (No hard feelings Ola.. :-)


Avslutningsvis vill jag tacka alla sköna människor för att kvällen blev så lyckad. I ingen speciell ordning, tack till:


Lisa och Erik - för att ni upplät ert hem och gjorde kvällen till en fest i flera bemärkelser.
Indiscreet - För att du är en riktig pajas med hjärtat på rätt ställe. När kommer filmen?
Hefo och Bengan - För att ni är så jävla sköna människor båda två.
Stridsvagnen - För att du är den absolut sämste fylleslaskaren som någonsin skådats.
Birgitta Ländin - För att du är en så trevlig person och ödmjuk medspelare trots framgångar.
Karin Lundgren - För att du är så ruskigt bra på spelet och för att du inte går att tilta med vilka medel man än må försöka.
Jodan - För att du är rolig som fan, och iklär dig rollen som lillebror när man på fyllan känner att man vill ha en.
Ola Brandborn - Helt enkelt för att du är du och lockar till garv.
Peder Månsson - För att du visade dig vara den riktiga partysnubbe man hoppades på trots ditt träiga ämbete.


Förutom ovan nämnda, tack till alla. Jag minns inte alla namn, men det var Klykor, Totalfarsor, Sillidillar och fan och hans moster. Tack för skönt lir, sköna kommentarer och en jävligt bra kväll! Jag blev så inspirerad att jag faktiskt kommer att göra något liknande tillsammans med Den Lille Stridsvagnen under början av 09 hemma i Kumlabunkern. Hoppas att många av oss ses då!


Over and out! / eder theadmin


En nygammal blogg...

Under åren som gått sedan du, jag och Svenne Banan började spela poker har mycket hänt i vårt avlånga land. Främst tänker jag i det här skedet på hur staten med polismakten och lotteriinspektionen på allvar börjat jaga. Det riktiga startskottet kom för en bra tid sedan nu, men personligen gick det upp för mig på allvar någonstans runt tidpunkten när polisen bröt upp EPC i Grebbestad. Sen att hela den historen blev en jävla soppa är en annan sak.

Staten vill kontrollera spelandet. Fine, jag förstår tankegången. Med spelande i största allmänhet följer ofta kriminalitet i största allmänhet, vi alla håller nog med om den principen. Runt de statligt utplacerade JackVegas-maskinerna i vilken random pizzeria som helst finns tveksamma element, inget snack om den saken. Men är det verkligen alla dessa välarrangerade och billiga pokertureringar med glada trivselspelare som skall sättas dit? Staten får nog tänka om!

Jag bor i Örebrotrakten, i en stad där det för det första inte finns något Casino. Jag gillar poker och trivs med det sociala runt spelbordet. När vi spelar, må det sen vara ett homegame hemma hos någon eller en turnering som EPC i Grebbestad, så handlar det om småpengar! Visst, 2000 kr är ju pengar det med, men i jämförelse med vad staten så välvilligt tycker att svensken har råd att spela för är det löjligt. När vi spelar cashgames så brukar det vara 5/10kr eller kanske 10/20kr. Staten tycker att 50/100kr är en lämplig miniminivå för de allra fattigaste spelarna. Staten tycker att en spelare bör sova 4 timmar per dygn, och har därför stängt sin egen internetsajt precis så länge per 24 timmar. Tack. Staten tycker att 80.000kr är en lämplig smärtgräns för spelare att förlora. Per hand alltså.

Nu handlade ju detta mest om livespel. Helt enkelt, om Vi skulle följa lagen och bara spela på det sätt som Storebror har bestämt, så skulle vi bli ruinerade. Skulle Vi följa lagen och hålla oss till casinospelen, skulle många av oss spela bort hus och hem. Skulle Vi följa lagen och följa de regler som Lotteriinspektionen ger oss, skulle spelklinikerna behöva byggas ut.

Det är just på grund av alla homegames, alla mindre pokersällskap, alla internetsajter, som vi över huvud taget KAN ägna oss åt vårt intresse. Där har vi råd, där kan vi spela "för skojs skull". Att lägga 300kr på ett sextimmars cashgame i hemkvarterets pokersällskap är ett billigt nöje. "Nöje" är ordet, inte "ångestspel". Samma tidsperiod på det "spelreglerade" casinot kan resultera i stor ångest, lånade pengar, spelmissbruk osv.

I det stora hela kan man faktiskt säga att den enda anledningen till att VI anordnar "olagliga" spel är för att vi inte har råd eller möjlighet att spela hos staten. Menar ni allvar med att reglera marknaden? Menar ni allvar med att ni "bryr er om" spelarna? Starta då upp ett casino i VARJE stad och kör cashgames med limits från 1/2kr och uppåt. Inte? Inte lönsamt? Nej men KÄFT DÅ och låt OSS anordna det i våra kamratliga sällskap! Handen på hjärtat, vart tror ni de flesta pokermissbrukarna och ångestspelarna föds, i Bygdegården utanför Halmstad i en 200kronors-turnering? Eller kan det vara vid statligt reglerade Casino Cosmopols blixtsnabba dealers som tar ditt lägsta inköp på 1000kr fortare än du hinner säga "dubbelmoralkaka"?

Casinon är kul, men dyrt. Poker är en folksport ("sport" i brist på ett bättre ord), större en ishockey. I paritet med fotboll. Tror ni att alla vi är spelgalna missbrukare som behöver handhållning? Kan en kvarts miljon människor vara i behov av övervakare och ekonomiskt förmynderi? Poker är en NÖJE för de flesta av oss, inget annat. Det är jämnställt med ifall staten skulle förbjuda biografer och sedan öppna egna och ta 2500:- för att se en film.

Jag skulle så gärna vilja veta hur dom tänker..

En dag i spelandets tecken..

Som vanligt var det Lördag i helgen. Det började med att min Moster Lars ringde och väckte mig. Jag gick upp och kände mig Knekt. Slog en 7:a och funderade över dagen. Kom på att jag glömt den inbokade tandläkartiden. Det kändes egentligen ganska skönt, jag var inte på humör för några läskiga Utdragningar idag. Satte på mig en Suit, kände mig Klädd och gick ut i det fina vädret. Solen stod högt på himlen och jag kunde inte annat än att stå stilla i några minuter och Steka ordentligt.

Med "Bruce Springsteen - The River" i lurarna, knallade jag sakta upp mot city i trängseln. Just idag var det vårruset och Springande Damer överallt man såg. Träffade på Jerry, en Amerikansk gammal Kicker, som såg helt Muck ut. "Nice Pot?" frågade han. "Nej tack, jag röker inte".

Gick in på Carlings och Synade butiken efter ett par Jeans. Testade några som inte var bra. Andraparet var skapligt, men tillslut hittade jag Topp-paret högt i en hylla. Speglade mig snabbt och såg att dom hade Pockets. Nice.
Slängde upp jeansen på disken och när butiksbiträdet frågade "Cash eller Kort?", sa jag snabbt "Check". "1299kr" sa hon, utan att skämmas. "Jag tror du bluffar?!", väste jag. "Det var förjävla dyrt!". Nåja, jag betalade i alla fall.

Kom ut igen och kollade klockan, hade en lunchdate med Stegen som jag förstod att jag skulle missa och kände mig tvungen att Ställa in. Knallade runt lite på stan och trots att det var Dött Drag så var det ganska trevligt. Hade ändå varit ute dagen innan och åkt på en riktig Turn, så jag orkade inte med något stohej. Hela kvällen hade varit en jävulsk Flop. Fick syn på Ante, mannen med världens största Överbett, och bestämde mig för att ta en käka med honom. Ante och jag brukade lira Tennis tillsammans och senast hade jag förnedrat honom, Sett efter Sett - Ess efter Ess.

Hur som helst, vi käkade (delade på en Call-pudding) och Splittade notan. Ante visade upp Två Tior, vilket var samma som jag hade, och det kändes mest rättvist.

I övrigt undrade Ante om jag ville vara med på kvällen och spela Texas Hold Ém, men jag avböjde. Det verkar krångligt det där, man fattar ju inte ett skit av alla deras termer. Tacka vet jag vändåtta. Nehej, nu känner jag att det börjar bli sent, måste nog Lägga Mig.

Sincerely / theadmin


theadmin flyttar ut.. eller in.. välj själv!

Hallå på er mina små internetråttor!

Det är väl inte en dag för tidigt som undertecknad etablerar sig utanför ProSharks trygga vrå. Nu har jag ju visserligen funnits på diverse bloggar under en längre tid, men det är inte några adresser man skriver ut här. Innehållet där är inte för allas ögon, så att säga.. :-)

Med den här bloggen ämnar jag göra några få och högst ömjuka saker:

1. Vinna någon form av pris som någon form av akademi delar ut till någon form av skribent. Jag skiter faktiskt i vad det blir, må det bli poker eller "hur-du-bygger-din-egen-ubåt". I dont care. Men ett pris ska jag ha.

2. Återpublicera några av de alster jag tidigare lagt upp på ProSharks. Inte för att jag påstår mig vara en virituos när det gäller det skrivna ordet, även om jag de fakto är det, utan mer för att jag på så sätt inte behöver skriva här så ofta. Jag kan helt enkelt kasta upp gammal inaktuell dynga och ändå vinna pris.

3. Berätta om mitt liv som pokerguru, tandemplockepinnspecialist, oerhört vacker man, samt allmänt trevlig och ödmjuk person.

Det är väl allt, let the fun begin. Have no fear - admin is here! Eller som jag skulle skrivit om jag var ascool rappare;

"En hårdrockarkille med stenhårda händer, som snor massa bilar och anlägger bränder.. jao.. När admin på gatan kommer med gäng, fattar alla på stan att nån ska få däng.. Jao.. Fett.. Len.."  .. Osv..

Out! // theadmin