Polisanmälan..

Så här ska det se ut: http://www.selig.se/2009/04/17/jag-anmaler-sr-for-medhjalp-till-upphovsrattsintrang/

IPRED och TPB

Sådärja!


Nu har IPRED gått trätt i kraft, ni vet den där lagen som ger musikbolag, filmbolag och allehanda andra privata och vinstdrivande aktörer möjligheten att inleda egna spaningar och förundersökningar mot potentiella fildelare. Fåraskaran står som vanligt på barrikaden, bräker och applåderar. "Gud så bra! Nedladdning är ju stöld! Sätt dit alla pirater, tjuvar och banditer!"


Kan vi en gång för alla slå fast en sak, ok? Nedladdning ÄR stöld, om du laddar ner ett verk som någon annan hade räknat att få betalt för. Det är ett regelrätt snatteri av en prissatt vara. Det är emellertid inte det som är problemet här.

Hela Sverige består av folk som INTE FÖRSTÅR den här problematiken, men likförbannat bräker de. IPRED må vara ett steg mot att få fast olagliga fildelare (även om det GARANTERAT inte kommer att fungera). Men det är ändå fullständigt sinnessjukt.


Redan nu finns tjänster och funktioner på internet som gör hela den här soppan fullständigt meningslös. De enda som drabbas är de som inte kan skydda sig, dvs de som inte vet speciellt mycket om datorer, dvs de som inte fildelar i någon större skala. De som utgör kärnan av fildelningsscenen kommer aldrig att åka fast.

Det enda ni, ni som applåderar åt det här, har att applådera åt är att penninghungrande internationella bolag med Antipiratbyrån i spetsen har beviljats rättighet att spana på vad du, jag och alla andra gör på nätet. Kanon.


PIRATE BAY-RÄTTEGÅNGEN


En massa fårskallar, antagligen samma gäng som bräker gillande om IPRED, har fått för sig att TPB-rättegången handlar om upphovssrättsstöld. Allvarligt, hur dumma är ni? Har ni inte ens vett att läsa in er på ämnet innan ni bräker?

Hundratals debattartiklar skrivs och tusentals bloggar författas, där den springande punkten är att medladdning är stöld. Tillåt mig då att få berätta hur verkligheten ligger till när det gäller The Pirate Bay.


TPB är en tjänst på internet där personer kan dela filer med varandra. Det kan handla om dina egna demolåtar som ditt band gjort, det kan handla om den egna boken du försöker sprida gratis, det kan handla om vad som helst. Internet är uppbyggt av teknik som delar filer mellan användare på ett eller annat sätt, oavsett om det är en websida du besöker, ett mail du skickar, eller en olaglig Stones-låt du laddar ner. Just TPB är en sökmotor för att hitta de filer man letar efter. TPB delar inte själva ut några filer. Det är användarna som använder TPB som delar ut filer. Vissa delar ut lagliga filer, andra upphovsrättsskyddare filer. Oavsett vilket så är TPB bara en sökmotor, utan egna filer. Självklart är TPB mer eller mindre strömlinjeformad för att du ska kunna dela musik, spel, program och film via sökmotor, det kan man utläsa av namnet om inte annat. Men det förändrar inte det faktum att det trots allt bara är en sökmotor som mycket väl kan användas till laglig fildelning, av lagliga människor.


Alltså, när du skriker om att The Pirate Bay ska fällas för att de delar ut musik, så säger du samtidigt att Posten ska fällas för att langa knark, eftersom Posten är Sveriges största distributör av narkotika. Att Google ska fällas för att visa barnporr, eftersom du via google faktiskt kan söka reda på sådant. Att bilindustrin ska fällas för att transportera smuggelgods, eftersom majoriteten av allt sådan smugglas i fordon och att Vägverket ska fällas för allt olagligt som förflyttas via vägnätet.


Nej, det är ingen löjlig jämförelse. Om du hade läst på lite innan du stått och bräkt som en fårskalle så hade du sett det absurda i att försöka fälla en gratis internettjänst för vad deras användare gör.

Men ni fortsätter ju bara, era dumma fån, och hejar fram den ena dumheten efter den andra. FRA-lagen och IPRED, vad kommer sen? Det är samma jävla visa varje gång det kommer något nytt. Radion skapade uppror i musikvärlden. Videon skapade uppror i filmvärlden. Kassettbandet skapade uppror i artistvärlden. När fan ska dom lära sig att anpassa er till nutiden? Följande utklipp är ifrån 1981.