Sverige består av idioter...

Tillåt mig att vara lite allvarlig en stund, please...


Jag blir så trött. Jag fick en inbjudan på facebook (jävla skitsida för övrigt som jag inte använder dagligen). I inbjudan stod det att jag skulle skriva mitt namn i ett "event" som syftade till att samla namn för att påverka lagstiftningen till hårdare straff mot parnpornografibrott. Fair enough. Att dessa brott är helt jävla avskyvärda är ju inget att snacka om, jag har själv en dotter på snart 1,5 år och tanken på äckliga gubbar och tanter får det att mörkna i mitt sinne. Men det är inte det som är grejen.


Jag gick in och kollade vad det där var för namninsamling och hur det hade formulerats, och återigen blir man ju så jävla nedslagen av mänsklighetens logiska tänkade att man inte kan annat än gråta.

Ett gäng människor har naturligtvis skrivit på, säkert ett tusental vid det här laget. Man sätter sitt namn och avslutar med något genomtänkt som "livstid!" eller "kastrera asen!" eller varför inte "dödsstraff ska vara obligatoriskt!". Andra vill bara att straffen ska vara hårdare. Herregud.


För det första vill jag göra en sak klar: Om man inte VET hur straffskalan ser ut, hur den syftar till att användas, eller används idag, så KAN man inte ha en åsikt i frågan. Det är helt absurt och så jävla korkat att klockorna stannar. Det är som att säga att man tycker att hastighetsgränserna är för höga i Ghana. Någon som tycker det? Eller ja, ni fattar poängen. Att tycka till om något man inte vet något om är banalt och idiotiskt.


Det är det första. Tyck inte om saker du inte förstår eller känner till, och sätt framförallt inte ditt namn på något sådant. Du dumförklarar dig själv. Jag hade en diskussion med en mental fruktsallad på ett forum för en tid sedan, en kille som menade att förtagare betalade för lite skatt och att det var arbetarna som fick dra det tunga lasset. När vi hade stött och blött frågan i döddagar så kom det fram att fanskapet inte visste hur skattetrycket såg ut för företag, han bara ändå tyckte att de betalade för lite. Vafan är det för logik?! Pucko!!


Samma människor som sitter vid köksbordet och tycker saker, precis samma människor gnäller på politiker för att de inte gör "rätt saker" eller tar "rätt beslut". Visst, jag gnäller också, jag är inte perfekt. Men någon jävla självdistans och insikt får man väl ha?!


Så länge jag inte har tagit reda på fakta i olika frågor så lovar jag följande:

Jag kommer ALDRIG påstå att invandrare får åka räkmacka in i samhället för jag vet faktiskt inte hur det ligger till. Jag kommer ALDRIG säga att straffskalan ska ändras i olika brottsfrågor så länge jag inte vet hur det ligger till i utgångsläget. Det är odiotiskt.


Ah, en liten sak till bara. I samma namninsamlingstråd på facebook så var det ganska många som skrev att dom tyckte att det var förjävligt att beviskraven var så höga och att det ställdes så mycket krav på offret under rättegången. Den dagen man sänker beviskraven, sänker försvarsadvokatens rättigheter att ställa motfrågor, sänker advokatens rätt att misskreditera käranden (idiotlingo: offret). Den dagen hoppas jag att någon av alla dessa pappskallar som sitter och köksbordstycker blir oskyldigt och felaktigt dömd för ett av de brott man så ihärdigt skrikit för att höja straffen till.

Sverige består av idioter. Så enkelt är det. Jag blir så trött.


// eder theadmin


Kommentarer
Postat av: den lila stridsvagnen

aaah men duuuurååååhskulle du kunna värara en bättre köksbordspolitiker? NÄ JUST DET, för det första har du företag och det i sin tur innebär automatiskt att du är RIK!! Och är man rik så har man ingen rätt att besluta om fattiga människors varande eller rätt till åsikter!VAKNA!

2008-12-30 @ 22:08:20
URL: http://blogg.se
Postat av: theadmin

Stridsvagnen: Du gillar killar. Punkt.

2008-12-30 @ 22:10:10
URL: http://theadmin.blogg.se/
Postat av: jope

mmm men som du vet!"du förstår jag gillar killar, killar är världens bästa kön

killar kan få mustasch och högre lön...."

2008-12-30 @ 22:13:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback