Det dör ett barn i sekunden...

Ni som läser den här bloggen vet med säkerhet att allvarliga ämnen inte ligger mig speciellt varmt om hjärtat. Men jag tänkte sänka mitt läsarantal ytterligare genom att reflektera över saker som förbryllar mig.

I världens finns en väldig massa människor som svälter, barn som dör av ren hunger, ettåringar vars föräldrar inte kan ge dom tillräckligt med mat för att leva vidare. Barn som tvingas in i prostitution för överlevnad, HIV-smittade barn som dör vid 3 års ålder. Barn som lämnas att dö av de egna föräldrarna för att klara av att ta hand om ett syskon. Get the picture?

Alla vi, jag menar alla, kan göra något åt detta. Allt som oftast ser man en reklam på TV där man uppmanas att skänka en slant eller bli fadder åt något barn i Afrika. Varje gång passerar uppmaningen mer eller mindre obemärkt förbi. Varför? Svensson har så många argument för att inte lätta på plånboken. Låt oss testa några av dom?

"Jag betalar skatt och staten ger bistånd. Det är min gåva till fattigdomen."

- Ok, så om du till äventyrs ser en treårig flicka brinna på gatan så skulle du gå vidare med argumentet "inte min sak, det är det brandkåren är till för"? Att staten betalar bistånd är helt oväsentligt, det räcker ju för fan inte. Det spelar ingen som helst roll att Bush, Kamprad och Gates kan göra så mycket mer om dom bara vill, jag kan ÄNDÅ göra något. Det kan ju omöjligt vara den svältande treåringens fel att världen funkar som den gör?

"Jag tänker inte betala pengar till nån barnfonden-kärring som först ska ha lön innan barnen får sina pengar. Pengarna ska direkt gå till barnen i så fall".

- Jaha. Så du menar att det är åt helvete att en svensk vägarbetare tjänar pengar, skatten ska ju gå till vägen, inte till den som bygger den? De här personerna är hjältar, och naturligtvis måste någon administrera arbetet och ändå kunna sätta mat på bordet för sin egen familj. Vad gör det att 10% av det du ger håller aparaten vid liv, så att ännu fler kan skänka ännu mer pengar och hjälpa ännu fler barn? Är du dum i huvudet?

"Jag har ärligt talat inte råd"

- Du ljuger. Alla i Sverige har råd att ge någonting. Alla i Sverige har möjligheten att skippa en pizza per månad, skita i en öl på krogen, ge fan i att hyra en av filmerna du hyr, skippa ett par av chokladkakorna du äter varje månad. ALLA har råd i Sverige, om du verkligen inte anser dig ha ekonomin till att skänka en hundring i månaden så beror det på att du prioriterar fredagens chips och cola högre än att hjälpa ett svältande barn. Se dig själv i spegeln. Har du verkligen inte råd? Om du ändå på fullt allvar menar att du inte har råd att ge hundra spänn till en god sak så vill jag aldrig se dig på krogen. Jag kommer att skalla dig. Det är ett löfte. Jag har också fått socialbidrag, men även jag hade kunnat hitta 200 spänn i min ekonomi om jag grävde tillräckligt djupt.

"Jag bryr mig inte, inte mitt bord. Jag ser om mitt hus så får andra se om sitt."

- Faktiskt det enda något rakryggade argumentet du kan ha och ändå behålla någon form av självrespekt. Men det bevisar ändå att du är en skitstövel.

Jag är medveten om att den här bloggen antagligen inte kommer få någon som helst respons. Ni kommer att läsa den på samma sätt som ni ser reklamen på TV, nicka lite instämmande på sin höjd, och surfa vidare. Ingen av er kommer att gå in på www.barnfonden.se och anmäla er som fadder. Det är sorgligt.

Men ändå tänker jag att det är värt att skriva den här bloggen. Den enda av mina bekanta som jag vet har ett fadderbarn är farsan (thomas.markbacken.se) och det är respekt. En riktigt bra dag har jag 200 unika läsare av den här bloggen. Om alla ni skulle regga er som fadder så skulle vi tillsammans skänka 40.000 kr varje månad, nästan en halv miljon om året. Men jag är som sagt övertygad av att alla ni kommer att värdera eran lördagsfylla högre än vad jag hoppas.

Snälla överbevisa mig? Regga er på www.barnfonden.se och anmäl er som fadder. 200 riksdaler i månaden är ett döende barn värt, eller? Nedan ser du en screenshot på min registrering. En flicka i Zambia blev mitt val. Har du tillräckligt mycket i huvudet för att kunna lägga upp en liknande screenshot på din blogg? Eller kommer du passera tyst förbi den här texten och låtsas som att du inte läste den?eder theadmin - Med storslagna förhoppningar

Kommentarer
Postat av: Vickie

Kloka tankegångar min vän. Du är en fin människa.

2009-01-20 @ 15:24:14
URL: http://worldofvickan.blogspot.comspot.com
Postat av: Tessan

We can run but we can never hide.

Det dåliga samvetet kommer bita oss i arslet varenda gång vi ser reklamen. Gör man det lilla man kan, så gör man i allafall något.

Bra initiativ!

2009-01-20 @ 15:45:22
URL: http://tessanodirren.blogspot.com
Postat av: Lovisa

det är hemskt!

2009-01-20 @ 15:50:00
URL: http://lovisasmode.webblogg.se/
Postat av: Arandur

Sv: Tack för att du gillar mina bilder.

Följ gärna min blogg med bloglovin också :)

2009-01-20 @ 15:50:02
URL: http://arandur.blogg.se/
Postat av: "gubbfan"

Man förändras när man blir förälder, förvänta dig inget av omogna "fjortisar"!

2009-01-20 @ 20:53:25
URL: http://thomas.markbacken.se
Postat av: La Bomber

I Sverige finns ca 17.000 hemlösa och samtidigt finns 30.000 anställda i olika välgörenhets organisationer. Hur många som arbetar med välgörenhet globalt kan jag inte ens föreställa mig.

Centralisera istället välgörenheten, om detta sker genom höjd skatt så är det inte mig emot.välgörenhet fungerar som ett slags moraliskt skydd mot implikationerna av vårt leverne, en skön ursäkt för att vi inte gör det vi borde göra, plåster på såren för att vi aldrig uppfyller den rosenskimrande regnbågsvärld som propageras för oss i riksdag, kungahus och förskolor. Vi misslyckas varje år, förvisso, men vi har något som ger oss en särskild makt: pengar. Så vi skänker en symbolisk summa till den organisation som känns bäst just nu och kan plocka fram glorian tills vi tappar den igen. Förr köpte man avlatsbrev för att tvätta bort sina synder – i dag köper vi oss ett gott samvete hos SOS-Barnbyar.

Slutligen kommer de fattiga människorna att resa sig mot de korrumperade ledarna och revoltera!

2009-01-20 @ 22:45:21
Postat av: j

http://tryme.blogg.se/2008/august/Där har jag gjort/gör min insatslev väl..

2009-01-20 @ 23:26:17
URL: http://tryme.blogg.se/
Postat av: theadmin

La Bomber: Vad bra, där har ju du i socialismens anda hittat en ursäkt för att slippa lätta på plånboken. Vi VET hur det ligger till och vi VET hur det borde ligga till, men nu gör det ju inte det och ditt ideologignäll hjälper ingen som svälter. En idealist utan verkan är inte värd ett öre för den som svälter. Jävla snåljåp!Tessan och Vickan: Bra där, då räknar jag med att det kommer liknande bloggar hos er under dagen, med screenshots ifrån nån hjälpsida där ni skänkt cash? :)Try me: Stiligt!Gubbfan: Förväntar mig inget av någon, mer än just det jag fått, några instämmande nickningar eller ännu fler ursäkter i stil med den anonyma pajasen "La Bomber".

2009-01-21 @ 08:24:47
URL: http://theadmin.blogg.se/
Postat av: Vickie

Tack du tack du, ja den känns lite trevlig va? Och det blir nog bra när det är klart. Ska bara klura ut hur ja vill att det ska se ut och det kommer ja nog på här fram på vårkanten:)

2009-01-21 @ 12:47:42
URL: http://worldofvickan.blogspot.com
Postat av: Mike

Ja, men den köper jag faktiskt. Big up!

2009-01-21 @ 12:55:34
URL: http://majkell.blogg.se/
Postat av: La Bomber

Du är inte bara en god människa, utan lite godare än andra människor generellt.

Genom att slå på den stora bloggtrumman har du inte bara belyst (för alla som inte vill veta) att du är en godhjärtad människa. Dessutom lyckas du på ett subtilt sätt framställa dig som lite godare än alla andra; Du är ju så otroligt god att du inte nöjer dig med att själv ge, vara tyst om det och låta det vara gott nog. Nej, i all din godhet vill du även uppmuntra (läs tvinga) andra människor att följa i spåren av ditt goda hjärta.

Otroligt god.2009-01-21 @ 15:20:02
Postat av: theadmin

Du är stor humor. Om du känner dig provicerad av mitt sätt att uttrycka mig så har jag uppnått ett delmål, kanske får det dig att göra något annat än att skrika "revolution" när du ser en orättvisa. GÖR du någonting eller letar du bara orsaker till varför andra borde göra något? Uppnår du någonting? Revolterar du själv, eller står du bakom någon med handlingskraft och hoppas att denne ska föra din talan?Jaja, hur som helst så gömmer du ditt snåla fejs bakom hur du tycker att världen borde se ut, och lägger över ansvaret på andra. Att du inte ser det är så jävla korttänkt att klockorna stannar. Kom inte och skrik om revolution och socialistiskt tänkande när du uppenbarligen är närmare dig själv än de allra flesta. Och du ska väl knappast prata om att "tvinga" folk, det var ju du som prata revolution?Du är en dålig retoriker och en Bush i Lenin-kostym, men håll du i dina slantar. Snart vankas lördagsfyllan och då gäller det att ha deg på kontot.

2009-01-21 @ 15:31:25
URL: http://theadmin.blogg.se/
Postat av: La Bomber

Jag skulle snarare säga en Bush i Lenny-kostym ;)

2009-01-21 @ 15:51:25
Postat av: theadmin

LennyBenny är en pajas.. =)

2009-01-21 @ 16:06:36
URL: http://theadmin.blogg.se/
Postat av: M

hahaha, snyggt där Lenny!

2009-01-21 @ 18:07:03
URL: http://majkell.blogg.se/
Postat av: Jessan

Ahhh, jag gillar dig!! Varje gång jag försöker föreläsa om ngt sådant så får jag bara tillbaks att jag är skenhelig eller att man inte har råd eller att pengarna bara går till administratörers löner och allt det andra som du skrev. MEN jag hävdar bestämt och högt att "Ingen kan göra allt, men alla kan göra något". Klyschigt men sant!

2009-01-22 @ 14:25:29
URL: http://himlagrisen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback