Attackgurka om pengar

Någon frågade mig om hur man spelar attackgurka om pengar. Självklart kan man själv hitta på sina egna regler angående detta, men så här brukar vi göra i mitt stenhårda gäng.

Sätt en summa per poäng, jag tycker att 5-10 kr är en bra limit. Då kan förlusten bli som max 310kr per skalle (med 10 kr / poäng). Så här funkar det.

En spelare åker ju som bekant ut när man passerar 31 poäng. Om vi ponerar att vi är 4 spelare, och den förste spelaren åker ut när ställningen bland de övriga 3 är 5 poäng, 8 poäng och 20 poäng, så ska den som åker ut betala mellanskillnaden till den som leder vid tillfället, gånger den satta poängsummar. I exemplet ovan: 31p-5p = 26p x 10k = 260kr till spelaren som leder.

När nästa åker ut så kanske ställningen hos de återstående 2 spelarna är 18p och 23p. Då är mellanskillnaden till den som leder alltså 13p (31-18=13), vilket ger 130kr till ledaren. 

Med detta upplägg är det alltså inte nödvändigtvis viktigast att vinna hela spelet, utan snarare att leda så stor del av omgången som möjligt.

Ett annat alternativ är såklart "winner takes all", dvs efter att hela spelomgången är slut så betalar varje spelare mellanskillnadssumman till slutsegraren, inte till den som ledde vid tidpunkten. Hela principen med mellanskillnadspoäng är alltså den samma, men det är slutsegraren som får degen.

Som en extra skön kläm så anser jag att det ska kosta kaka att bli sittande med Ess och åka ut med det (då är man helt enkelt usel på attackgurka, eller i alla fall jävligt ägd) och därför kostar det alltid 500kr att torska på Ess. 

Så brukar vi spela i alla fall, har ni andra sköna tips om hur man på bästa sätt ruinerar sina kamrater så är alla idéer välkomna! :)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Va göru? Har du dött bloggdöden? Kramen:)

2009-02-18 @ 22:13:01
Postat av: Ellis

2009-02-25 @ 02:07:03
Postat av: Ellis

Var är du älskling? :O Känns tomt utan dig!

utmanade dig dock i min blogg med nå bild skit. Wanna do it?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback