När kapitalismen föddes..

En liten saga för alla såhär i juletider.. =)


 

En gång för jättemånga år sedan i landet Jättelångtbort bodde det en kille som hette Frasse. Frasse var helt själv och hade varit det i hela sitt liv, bara vid något enstaka tilfälle hade han ens sett en annan människa. Hans dag bestod av att knalla runt och leta mat och vatten om dagarna och det var ett fasligt springande för att hinna med dessa göromål. Frasse hade ständig träningsvärk och var en allmänt trött och sur jävel.


 

En dag hittade Frasse ett äppelträd med massor med äpplen. "Kanon" tänkte han. "Synd bara att trädhelvetet står så långt bort ifrån bäcken, för det vore ju fett najs med lite vatten efter man har käkat".


 

Nåväl, Frasse smällde i sig ett tjog äpplen och gick och sket bakom en sten. När Frasse kom tillbaka såg han till sin fasa att en annan deckare stod och käkade av äpplena. "Hörrö din jävla snitsare, vafan gör du? Dom där har ju jag hittat!".


 

Snubben bad om ursäkt, förklarade att han hette Kenny, och de båda började samtala. "Vafan jag har en idé Frasse!", sa Kenny. "Du kanske känner till den där asfina bäcken som ligger sådär 3 mil härifrån? Om jag löper dit varje dag och hämtar vatten till dig, så kanske du kan möta mig halvvägs med några sköna äpplen som jag kan få av dig?". Kenny tittade frågande på Frasse. "You bet för fan, vi gört!", sa Frasse och de båda hade en överrenskommelse.


 

Dagarna gick och de käkade av Frasses äpplen och drack av Kennys vatten. Livet var rätt nice. De fick ju båda jobba rätt hårt, det var en lång jävla bit att gå för att hämta och lämna både vatten och äpplen, men det funkade.


 

En dag dök det upp ett nytt ansikte när de två som bäst satt och tuggade äpplen. "Tjena fan era geezers, jag heter Berit" sa en brutta i 30-årsåldern. Nån som kan bjuda på äpplen och vatten eller? 


 

Bruden var en riktig brulépudding och självklart fick hon lite käk och  dricka, och de fortsatte så dag ut och dag in. En dag kollade Frasse på äppelträdet och såg att det bara var några enstaka kvar. "Kula!" utbrast han. "Det här skiten går ju inte, jag måste göra nåt annars blir det strul för oss alla!". Frasse tillkallade sig de andra två och tog ett snack med dom.


 

"Berit", sa han. "Allvarligt, du får fan sluta snylta nu ditt trötta helvete. Du har ju fått käka och dricka ett bra tag utan att hjälpa till nu och vi har ett problem. Jag måste lägga en jävla massa energi nu på att plantera ett nytt träd innan alla äpplen är slut. Så nu måste du fan göra nåt för att underlätta situationen. Capiche!?"


 

Frasse arbetade ut en assmart plan som gick ut på att Kenny fortfarande skulle hämta vatten och gå halva vägen, precis som vanligt . Frasse själv skulle lägga sin energi på att få det nya trädet att producera äpplen, och Berit den lata haggan skulle få gå med äpplen till Kenny. "Du måste fan hjälpa oss Berit, annars går det åt helvete med hela vårt system". Berit hade inga problem med det, hon var nöjd och glad för att få mat och dryck.


 

Varje dag gick Berit med äpplen till Kenny och fick med sig vatten hem som hon och Frasse kunde dricka när dom käkade sina äpplen. Trädhelvetet började ta sig och eftersom Frasse var en smart kille så hade han planterat fyra träd istället för ett träd, när han ändå var igång så att säga. Framtiden såg tryggad ut och dom hade hittat ett system där alla var nöjda. Frasse fixade med äpplena, Kenny med vattnet, och Berit gick emellan dom båda med varorna. Alla åt och alla drack. Life was good.


 

Då, helt plötsligt ifrån ingenstans, kom det en liten arg kille som hette Marxus och sköt Frasse i huvudet med sin egentillverkade stridsvagn och skrek "Vilket jävla kapitalistsvin du är Frasse!!".


 

Sen åkte Marxus land och rike runt och sköt alla som hade egna äppelträd och delade ut ett äpple var åt alla. Kennys bäck tog han också, och lät alla dricka en klunk i veckan. Ja, det var en givmild kille den där snubben. Om jag inte missminner mig så finns hans lärjungar än idag där ute, och åker runt och kastar skit på alla som har egna äppelträd.


 

Slutet gott allting gott.. 

God jul! // theadmin


Kommentarer
Postat av: lillsyrran

hahaha! intressant tanke. har du inge vettigare för dig än o fundera på sånt?! puss

2008-12-05 @ 18:49:12
Postat av: Trött

Om alla har det okej så kan ingen klaga! Det där måste du väl begripa.NU tycker jag att allt förstatligas. Alla bankkonton tillfaller staten och sen börjar vi dela på allting.Detta är faktiskt mest rättvist, inte sant? Och glöm nu inte att alla länder som har barnarbete kommer omgående att sluta med detta. Det vore väl bra?

2008-12-08 @ 10:20:58
URL: http://jope.blogg.se/
Postat av: Que

Hur kan Frasse få för sig att han har rätt ta frukt ur trädet enbart på grund av att han sett trädet? Och om det nu är en rimligt att Frasse ska få ta frukt ur trädet genom bedriften att ha sett det hur i helvete kan Frasse då som nästa del i tankekedjan få för sig att kräva tjänster av andra för att de också ska ta frukt ur ett träd som de också sett?!

Frasse är en idiot.

2008-12-08 @ 19:01:28
Postat av: Anonym

Hur kan Frasse få för sig att han har rätt ta frukt ur trädet enbart på grund av att han sett trädet? Och om det nu är en rimligt att Frasse ska få ta frukt ur trädet genom bedriften att ha sett det hur i helvete kan Frasse då som nästa del i tankekedjan få för sig att kräva tjänster av andra för att de också ska ta frukt ur ett träd som de också sett?!

Frasse är en idiot.

2008-12-08 @ 19:02:44
Postat av: Anonym

Lenny din dumme fan. För det första, är inte du är Barcelona? För det andra, det är klart som fan att min historia har brister, det är ju för fan JAG som skrivit den!? Vad är problemet? Hehe..Och sluta lämna anonyma kommentarer, det funkar ändå inte.. =)

2008-12-08 @ 22:01:15
Postat av: den lille stridsvagnen

jag tycker att frasse borde heta Bennart istället!Fittapa!

2008-12-09 @ 13:19:37
URL: http://jope.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback